In de keuken met blauwe bessen

Met blauwe bessen kun je eindeloos varieren in allerlei gerechten. Naast een grote diversiteit aan mogelijkheden voor desserts is de blauwe bes ook een uitstekende basis voor sauzen en dressings voor vlees-, kip- of visgerechten.

 

Recepten

Er zijn vele verschillende recepten met blauwe bessen. Hieronder tref je een aantal eenvoudige recepten aan voor taarten, desserts of voor een gezond tussendoortje.  En als je even de tijd neemt om op internet verder te gaan zoeken, kom je een grote keus aan complete gerechten, met hierin blauwe bessen verwerkt, tegen.

 

Combinaties met ander fruit

Blauwe bessen laten zich prima combineren met ander fruit, zoals aalbessen, aardbeien, meloen en perziken. Bovendien smaken ze heerlijk met yoghurt en ijs.

 

Invriezen

De bessen laten zich uitstekend diepvriezen mits dit bij voldoende lage temperatuur gebeurt. De bessen wassen en laten uitlekken. In plastic diepvrieszakjes invriezen. De ingevroren bessen blijven na ontdooien nog redelijk stevig en kunnen voor de meeste gegeven recepten gebruikt worden. Het diepvriezen ondervangt de moeite, die het conserveren van jam, sap e.d. met zich meebrengt.

Recepten

1 | 2 | 3 | 4 >>