Heerlijk minifruit: blauwe bessen

29-03-2013 09:49

Blauwe bessen zijn gezondheidsbommetjes die je lichaam een boost geven. Ze bevatten vitamine A, C en B-complex en veel mineralen. Ideaal voor een gezond tussendoortje, als toetje of door het avondeten! bron: www.margriet.nl

Vroeger gebruikten indianen deze bes al als medicijn. Maar ook nu nog helpt de blauwe bes bij allerlei aandoeningen, zoals nachtblindheid. De vrucht is lekker zoet van smaak en is vooral van begin juli to eind augustus op de markt.

Andere bessen
Natuurlijk zijn er, naast deze blauwe bes, ook andere lekkere bessoorten, zoals de veenbessen of gojibessen. De veenbes is rijk aan zuren die urinewegeninfecties tegenwerken. Deze bessen zijn heerlijk bij gevogelte, in cocktails en door salades. De gojibes bevat veel meer vitamine C dan een sinaasappel. Als je ze laat wellen, kunnen ze in je yoghurt, maar ook in andere desserts.

Recept blauwebessensmoothie
In Margriet 31 schrijft culinair redacteur Colette Beyne over haar bezoek bij een blauwebessenkwekerij en geeft ze een aantal heerlijke recepten, zoals deze blauwebessensmoothie!

Benodigheden:
- 350 g blauwe bessen
- 4 dl magere yoghurt
- ½ el honing
- citroensap naar smaak
- 6 ijsblokjes

Doe alle ingrediënten in een blender en laat draaien totdat een dikke gladde drank ontstaat. Serveer de smoothie meteen daarna.

Bereidingstijd: ongeveer 3 minuten.