Drie weetjes over de blauwe bes

29-03-2013 09:45

De blauwe bes is in opmars. Hoewel we deze blauwe vitamine-bommetjes als snel overslaan: ze zijn namelijk niet alleen duur, maar zitten ook in van die kleine bakjes. Kun je ze toch beter wat vaker op het menu zetten. Blauwe bessen zijn niet alleen gezond, ze zijn ook heel erg lekker! Stepaday zet drie weetjes voor je op een rij. bron: www.stepaday.nl

Verjongingskuur
Blauwe bessen zijn misschien wel het beste product in de strijd tegen het ouder worden. Ze bevatten niet alleen meer antioxidanten dan sinaasappels en aardbeien, ze bevorderen ook de collageenproductie. Collageen zorgt voor een elastische en jonge huid.

Bevroren bes
Een klein nadeel is de korte houdbaarheid van de blauwe bes. Verpakt in een bakje kun je ze ongeveer vier dagen in de koelkast bewaren. Zijn ze in de aanbieding of wil je ook in de winter kunnen genieten van deze gezonde bes? Vries ze in! En nog beter: veel supermarkten bieden de blauwe bes diepgevroren in het vriesvak aan.

Slanke bes
Blauwe bessen zijn goed voor de slanke lijn. Ze bevatten niet alleen nauwelijks calorieën, slechts 75 per 100g, ze zouden ook de hoeveelheid lichaamsvet reduceren. Amerikaanse onderzoekers toonden aan dat het dagelijks eten van een kleine portie blauwe bessen de hoeveelheid buikvet liet afnemen.