Blauwe bessen bestrijden vetcellen

13-04-2011 09:32

Blauwe bessen zitten bomvol gezonde voedingsstoffen als antioxidanten, vezels, vitamine C en foliumzuur. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat blauwe bessen ook goed zijn voor de lijn. bron: dokterdokter.nl

Volgens de onderzoekers breken blauwe bessen niet alleen bestaande vetcellen af, maar voorkomen ze ook dat nieuwe worden gevormd. Het onderzoek werd gedaan onder muizen. Het effect van de bessen was het grootst bij de muizen die de grootste dosis blauwe bessen kregen tijdens het onderzoek.

Volgens een van de onderzoekers, Shiwani Moghe van Texas Woman's University, moet verder onderzoek uitwijzen of blauwe bessen én welke hoeveelheid voor hetzelfde effect zorgen bij mensen.

Gezonde snack
Uit eerder onderzoek bleek al dat het eten van blauwe bessen, rijk aan polyfenolen, ziektes als diabetes type 2 en hartaandoeningen kunnen voorkomen. Hoog tijd dus om de blauwe bes in je eetpatroon te integreren. Neem bijvoorbeeld naar het strand of een picknick eens blauwe bessen als tussendoortje mee in plaats van een ijsje of chips. Je kunt bessen ook invriezen en als verfrissende snack oppeuzelen. Tussen de middag kun je een lekkere smoothie maken met blauwe bessen en yoghurt.